Elävän kulttuurin Koroinen ry

Jäsenkirje 9.11.2016

Hei elävän kulttuurin ystävät!
Koroisten vuosi 2016 tähän marraskuun alkuun saakka on ollut toiminnallinen ja vilkas. Vuosi on sisältänyt:

PERMAKULTTUURIA
Permakulttuuri on ollut keskeinen tekijä Koroisten keskuksen perustamisen alkumetreiltä saakka. Vuoden aikana on työstetty Koroisten mahdollisuuksia kansainväliseen permakulttuurin mallitilojen LAND-verkostoon liittymiseksi. Koroisiin ollaan laatimassa myös alueen omaa permakulttuurisuunnitelmaa ja se saatetaan valmiiksi ensi kesään mennessä.

Marraskuussa voit tutustua permakulttuuriin ja sen teemoihin permakulttuurin introkurssilla 12.11. Koroisissa. Vuoden 2017 helmi-maaliskuussa tulossa myös Pohjoismaisen LAND-koordinaattori Catherine Dolleriksen vetämä laajempi permakulttuurikurssi.

Joulukuun 16. - 18. Koroisissa kokoontuvat viikonlopun mittaiset permakulttuurijamit, joissa suunnitellaan kansallista permakulttuurin toimintasuunnitelmaa ensi vuodelle 2017 ja ollaan mukana perustamassa alan kattojärjestöä Suomeen. Lisätietoja tapahtumakuvauksesta https://www.facebook.com/events/1797691997154055/  .

ELÄVÄÄ KULTTUURIA
Vuoden aikana on järjestetty kolme isoa tapahtumaa, Koroisten laskiainen helmikuussa, Koroisten kevätpäivät toukokuussa sekä Kyläjuhlat syyskuussa.  Viikonlopputapahtumat keräsivät satoja osallistujia ja olivat täynnä monipuolista ohjelmaa. Etenkin Kyläjuhlat olivat laajentuneet entisestään ja toivat Koroisiin useita uusia vierailijoita sekä tekijöitä. Koroisissa on kokattu, kuultu musiikkia, soitettu ja laulettu, tehty terästä ja mattoa, askarreltu linnunpönttöjä, nähty sirkusta ja teatteria, kuultu tarinankerrontaa ja runonlaulua sekä saatu erilaisia hierontoja ja hoitoja. Tapahtumien toteuttamisesta vastaa tapahtumatyöryhmä.

PALSTOJA JA MEHILÄISIÄ
Koroisten peltoja on jälleen vuokrattu palstaviljelijöille ja palstaviljelyn toimintaperiaatteita on selkeytetty vuoden aikana. Palstaviljelyyn liittyen Ekkyssä toimii oma puutarhatyöryhmänsä. Palstojen laitaan on vuoden aikana perustettu koroisten oma mehiläispesä ja pesän ensimmäistä hunajasatoa saatiin maistella loppukesästä.

KURSSEJA
Koroisissa on järjestetty vuoden aikana mm. seuraavia kursseja ja opastuksia: biohiilen valmistus, omenapuiden leikkaus, mehiläistenhoito, villivihannekset, elävä ravinto, kasvivärjäys ja jurtanrakennus. Tapahtumien yhteydessä on järjestetty useita työpajoja ja työnäytöksiä.

KOKOUKSIA JA SEMINAAREJA
Erilaiset kokoonpanot Ekkyn hallituksesta sekä aktiiveista ovat kokoontuneet lukusiin tapaamisiin, iltakouluihin, palavereihin, työpajoihin, neuvotteluihin ja kokouksiin. Ekkyn edustajat ovat osallistuneet myös Aineettoman kulttuuriperinnön, Elävien museoiden, Arkeologisten kaivausten ja Hankerahoituksen seminaareihin. Tulossa on vielä marraskuun aikana uuden, toiminnallisen historian museon perustamiseen tähtäävä seminaari Turussa. Tämän sähköpostin liitteinä myös yhdistyksen ylimääräisen kokouksen sekä kevätkokouksen pöytäkirjat.

KAHVILAA
Kahvila Koroinen on ollut avoinna eri teemoin sunnuntaisin ja usein myös eri hyväntekeväisyystapahtumien johdosta lauantaisin. Kesän ajan kokeiltiin sunnuntaikahvilan pidon mahdollistamista yksityishenkilöille tilavuokraa vastaan ja kokeilu osoittautui hyväksi: jäsenkahvilat ovat olleet entistä monipuolisempia ja suositumpia. Kahvilan pidon tilavuokramahdollisuutta päätettiin edellisessä hallituksen kokouksessa jatkaa tämän vuoden loppuun. Kahvilatyöryhmä vastaa kahvilan organisoimistehtävistä.

TILAVUOKRAUSTA
Koroisten päätalo on ollut aktiivisessa harrastekäytössä arki-iltaisin ja viikonloppuvaraukset ovat täyttäneet kalenterin. Koroisissa on järjestetty kokouksia, tapaamisia, syntymäpäiviä, polttareita, saunailtoja, häitä, nimiäisiä ja monenlaisia muita juhlia. Arki-iltaisin on voinut tulla soittamaan, teatteri-improamaan, joogaamaan tai naistenpiiriin. Tilavuokrakäytäntöjä on tarkistettu ja uusia ohjeistuksia laadittu monilta osin. Myös kaikki Koroisten alueen alivuokrasopimukset, niin asukkaille kuin muillekin toimijoille, on vuoden aikana uudistettu sovellettavien lakien ja yhdistyksen sääntöjen mukaisiksi.

HYVÄNTEKEVÄISYYSTAPAHTUMIA
Lukuisat hyväntekeväisyystapahtumat ovat olleet aivan uusi juttu Koroisten tapahtumakentässä. Tapahtumat ovat tuoneet uudenlaista monikulttuurisuutta Koroisten arkeen ja teemoina ovat olleet mm. Syyrian ja Irakin pakolaiset, intialainen koulu sekä etiopialainen orpokoti.

KORJAUSTÖITÄ JA NETTISIVUJA
Ekky on ollut mukana järjestämässä Koroisten tilojen remontointiin liittyviä asioita. Paljon on tapahtunut tämän vuoden aikana: väentuvan kattoremonttia, rakennusten mittaustöitä, kokonaisvaltaisen sähköremontin suunnittelua ja toteutusta, Luomukassin sisäremonttia, vajan levytetty lattia... Korjaustoimenpiteistä Ekkyn puolesta neuvottelee remonttityöryhmä ja keittiöremonttia suunnitellaan parhaillaan.

Myös Koroisten nettisivut on uudistettu vuoden aikana, http://koroinen.info  ja viestintää on pyritty tehostamaan eri toimijoiden välillä. Muistathan seurata ilmoittelua myös facebook-kanaviemme kautta! Tapahtumista, kursseista ja ajankohtaisista asioista tiedotetaan Elävän kulttuurin Koroisten facebook-sivuilla https://www.facebook.com/koroinen/?fref=ts sekä julkisissa ryhmissä
"Koroisilla tapahtuu" https://www.facebook.com/groups/1417704245159339/  ja
"Kahvila Koroinen" https://www.facebook.com/groups/kahvilakoroinen/

UUSIA TEKIJÖITÄ
Koroisiin on saatu vuoden 2016 aikana entistä enemmän käsityöläistoimintaa. Turunmaan keraamikkojen kilta on avannut uuden ulkouuninsa ja polttanut keramiikkaa ulkona useita kertoja. Luomukassi sekä Maailmanpyörä ovat saaneet uusia naapureita. Keraamikko Raimo Heldan, tekstiilimuotoilija Mirva Kuvaja ja tekstiiliartesaani Inka Mäkiö ovat avanneet työhuoneensa Koroisissa. Väentuvan päätyyn on muuttanut kaksi Muinaisteknikkoa, Kaiu Tamminen ja Mari Oksanen. Kyläjuhlien ohjelmistossa käsityöläiset työpajoineen ja työnäytöksineen olivat suuressa roolissa. Käsityöläisyyteen liittyvissä seikoissa voi tulla mukaan käsityöläisryhmään.

TULEVIA SUUNNITELMIA
Ensi vuodelle Koroisissa on suunnitteilla hyvin monenlaista. Vuosi 2017 on Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ja Koroisissa juhlavuosi rakentuu vuodenkierron ympärille lukuisten erilaisten toimintojen kera. Juhlavuoden tapahtumia varten on haettu rahoitusta eri tahoilta ja ensimmäinen myönteinen apurahapäätös saatiin viime viikolla: 5000 € Alfred Kordelinin säätiöltä. Apurahapäätöstä Turun kaupungin Suomi100-yhteisöstä odotellaan yhä ja yhtä apurahaa ollaan yhä hakemassa tämän kuun aikana. Lisätietoa juhlavuoden suunnitelmista liitteessä.
Loppukesästä ideoitiin myös vapaasti brainstormaten Koroisten mahdollisia tulevaisuudenkuvia. Liitteenä tulevaisuusvisioinnin ideoita. Myös osa näistä brainstormauksen tuotoksista on työn alla, kuten lasten kiipeilyteline - ympäristötaideteos, yhdessä Turun amk:n kanssa.

Yhdistyksen syyskokous on tulossa pian, 30.11.2016 klo 18.30. Syyskokouksessa valitaan hallitus ja muut vastuuhenkilöt vuodelle 2017 sekä päätetään yhdistyksen uusista säännöistä. Kutsu kokoukseen esityslistoineen tulee marraskuun aikana.

****
EKKyn toimintaan voit tulla mukaan monin eri tavoin esimerkiksi osallistumalla mihin tahansa työryhmään, sekä lähettää ajatuksiasi ja ideoitasi hallitukselle työryhmiin tai aihepiireihin liittyen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., tai tulla vapaaehtoiseksi tapahtumiin vaikka lennosta!

****

Jäsenmaksumuistutus ja -tiedot:

Kyselkää kavereilta, saivatko hekin tämän kirjeen. Jos viesti ei ole tullut perille, tiedottakaahan siitä sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kirjoittakaa otsikkokenttään JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS. EKK ry:llä tulee olla kaikista jäsenistään koko nimi, sähköpostiosoite ja katuosoite.

Jos olette menneet naimisiin, vaihtaneet nimeä tai muuttaneet osoitetta, ilmoittakaa nykyiset yhteystietonne EKKylle pikimmiten!

Jäsenmaksut vuodelle 2016 ovat 5 - 30 € oman maksukyvyn mukaan, ja jäsenkauden aikana voi maksaa myös lisää jäsenmaksua yhdistyksen toimintaa tukeakseen.

Jäsenmaksu maksetaan tilille

* FI0939390001294818 S-pankki.
* Maksun viestiin JÄSENMAKSU, jäsenen nimi, osoite ja asuinpaikkakunta, sähköpostiosoite, puhelinnumero.

Huom! Jos olet uusi jäsen, pane maksuun viesti:

* JÄSENMAKSU UUSI, Haluan liittyä EKK ry:n jäseneksi, jäsenen nimi, osoite ja asuinpaikkakunta, sähköpostiosoite, puhelinnumero.

Syysterveisin
EKK ry:n hallitus

Yhteystiedot

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

(Käyntiosoite Catilluksentie)
koroinen@gmail.com

Puhelin arkisin: (ma ja ti klo 9 - 13 ja to ja pe klo 9 - 13)

 040 360 0830

 (Jos emme vastaa, lähetä soittopyyntö tekstiviestillä, kiitos. Huom! Puhelinpäivystyksen ajoissa voi olla välillä muutoksia.)