Elävän kulttuurin Koroinen ry

Koroisten helteinen heinäkuu

KOROINEN KESKIKESÄN JÄLKEEN

Kesäkuu oli Koroisilla yksityisjuhlien aikaa. Touko-kesäkuun vaihteessa juhlivat tuoreet ylioppilaat, hieman myöhemmin The Shift ja Vihreät. Juhannusajan tila oli parikymmenhenkisen joogaryhmän hallussa. Heinäkuu on tapahtumapuolella hiljaisempaa, mutta tarjolla on kursseja, harrasteryhmiä, navetan palvelut ja sunnuntaikahvila. 

 

KURSSIT

Villivihannes- ja -yrttikurssit

Ossi Kakon villivihanneskurssi järjestetään torstaina 29.6. ja 13.7. klo 12–15. Kurssin hinta on 30 euroa (EKKyn jäseniltä 25 euroa ja vähävaraisilta 18 euroa). Ilmoittautuminen sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kurssimaksu tilille Kehrä FI30 5711 0020 0311 41 viimeistään 27.6. Villivihanneskurssin jälkeen molempina päivinä klo 16–19. Villivihanneskurssiin osallistuville 10 euron alennus.

Keskiviikkona 5.7. klo 17–20 järjestetään Virpi Hirvensalon villiyrttikurssi. Kurssilla on mahdollisuus valmistaa itse luonnonkosmetiikkaa hyödyntämällä yrttejä. Kurssimaksu on 50 euroa, joka sisältää materiaalit ja reseptit sekä pienen oppaan luonnonkosmetiikan valmistamisesta. Ilmoittautuminen kurssille 1.7. mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Jurttakurssi

Tilalla järjestetään lauantaina ja sunnuntaina 1.–2.7.2017 jurttakurssi kello 9.45–15.45. Kurssilla käsitellään jurtanrakentamisen teoriaa, puumateriaalin valintaa ja keruuta, puunkuorintaa, höyrytaivuttamista, solmuja, puun luonnonmukaista pintakäsittelyä ja kruununvalmistusta. Teoriaa siirretään käytäntöön pystyttämällä jurtta. Oman jurtan rakentaminen on mahdollista, mutta kurssiin mennessä kurssilaisia kehotetaan hankkimaan omat puut. Puiden hankinnassa neuvoa voi pyytää Lotta Laaksoselta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kurssille ilmoittaudutaan sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Viestiin otsikko: ”JURTTAKURSSI” tai ”OMA JURTTA”. Kurssin osallistumismaksu 50 euroa (35 euroa vähävaraisilta) tai 30 euroa per kurssipäivä. Oma jurtta maksaa 200 euroa (vähävaraisilta 160 euroa). Maksu maksetaan tilille: Kehrä FI30 5711 0020 0311 41.

Uuden mehiläispesän jaokkeentekokurssi

Sunnuntaina 2.7. klo 10–16 järjestetään uuden mehiläispesän jaokkeentekokurssi. Kurssilla vanhasta mehiläispesästä perustetaan uusi mehiläispesä mehiläistarhauksen opettajan Hannele Ollikaisen johdolla. Kurssin kuluessa Koroisille perustetaan toinen mehiläispesä viime vuonna hankitun viereen.

Ilmoittautuminen kurssille 28.6. mennessä sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja viestikenttään ”JAOKKEENTEKOKURSSI”. Osallistumismaksu jäseniltä 10 euroa, ei-jäseniltä 15 euroa. Maksu tilille Elävän kulttuurin koroinen ry. FI0939390001294818 tai käteisellä kurssille saavuttaessa.

 

HARRASTUSTOIMINTA

Tilalla järjestetään säännöllistä harrastustoimintaa myös heinäkuussa. Tiistaisin klo 17.30–20.30 rumpukurssi ja torstaisin klo 19–20.30 capoeiraharjoitukset.

 

NAVETASSA TAPAHTUU

Navetasta löytyy Luomupuoti, Maailmanpyörä ja Soiva savi-savipaja, jotka ovat auki myös kesäisin. Luomupuoti tarjoaa huokeammalla hinnalla luomutuotteita arkisin klo 14-19 ja viikonloppuisin klo 11-16. Maailmanpyörä tarjoaa opastettua oman pyörän korjausta torstaisin ja Soivan saven Raimo on tavattavissa pajallaan myös kesällä.

 

PALSTAVILJELYASIAA

Yhdistyksen hallitus on kesäkuun kokouksessaan päättänyt tehdä muutoksen palstasääntöihin: palstoille tultaessa lemmikkieläimet on kytkettävä eli ne eivät saa enää juosta palsta-alueella vapaina. Tarkoitus on tällä ohjeistuksella välttää mahdollisia vapaina juoksentelevien eläinten aiheuttamia lisävahinkoja palstoilla.

Viljelijöillä on lisäksi käytössä yhteisesti rajallinen määrä työkaluja. Yhdistyksen palstatyöryhmä haluaa muistuttaa palstalaisia työkalujen palauttamisesta työkaluvajaan käytön jälkeen. Viime viikkoina käytössä on ollut vain yksi lapio, vaikka yhdistyksellä on ollut useita, keltaisella maalilla merkittyjä lapioita. Kolme lapiota on löydetty juhannuksen alla paikoista, joihin ne eivät kuulu ja palautettu työkaluvajaan. Työkalujen palauttaminen työkaluvajaan käytön jälkeen on jokaisen palstalaisen etu ja helpottaa viljelysten hoitoa.

 

UUSI LASKUTUSKÄYTÄNTÖ HARRASTETOIMINNAN JÄRJESTÄJILLE

Elävän Kulttuurin Koroinen ry:n hallituksen kokouksessa maanantaina 12.6.2017 päätettiin luoda yhtenäinen ja selvä käytäntö harrastevuokraajien laskutukselle. Aiemmin ryhmänvetäjiä on laskutettu osallistujamäärän mukaan. Maksut ovat olleet myöhässä, eikä osallistujamääristä ei ole ollut kovin tarkkaa tietoa.

Jatkossa säännöllisen harrastustoiminnan vuokra on 5 euroa per tunti tai 7,50 euroa per kerta eli tunnin ryhmiltä 20 euroa ja yli puolentoista tunnin ryhmiltä 30 euroa kuukaudessa. Lasku maksetaan yhdistyksen tilille Elävän kulttuurin koroinen ry. FI0939390001294818 joka kuun alussa. Maksun viestikenttään merkintä: ”HARRASTERYHMÄ <VIIKONPÄIVÄ, RYHMÄN NIMI>”

Jos olet kiinnostunut vetämään Koroisilla harrasteryhmää, tiedustele vapaista ajoista sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

KOROISTEN SAUNA

Koroisten sauna on jäsenistön vuokrattavissa syyskuuhun asti erilaisia pihatapahtumia ja ajanviettoja varten. Saunominen maksaa jäsenille 35 euroa kahdelta tunnilta. Jos saunan lämmittämisen hoitaa itse, kolmas tunti ilmainen. Saunaan mahtuu maksimissaan kymmenkunta ihmistä kerralla.

Lisäksi EKKy järjestää jäsenilleen jäsensaunan tiistaisin heinä- ja elokuussa Saunavuorot naisille klo 17–18, miehille klo 18–19 ja sekasauna klo 19–20. Tervetuloa vilvottautumaan vaikka lenkin ja palstaviljelyn jälkeen tai ihan muuten vain. Saunominen on ilmaista, mutta saunojat voivat halutessaan maksaa saunomisesta vapaaehtoisen tukimaksun.

Jos oman saunaillan järjestäminen kiinnostaa, tiedustele vapaita aikoja sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

PYSY AJAN TASALLA KOROISTEN TAPAHTUMISTA

Seuraa Koroisten tilan tapahtumatiedotusta Facebookissa Elävän Kulttuurin Koroinen-ryhmässä.

https://www.facebook.com/koroinen/

 

Kesäisin terveisin,

EKKy

Yhteystiedot

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

(Käyntiosoite Catilluksentie)
koroinen@gmail.com

Puhelin arkisin: (ma ja ti klo 9 - 13 ja to ja pe klo 9 - 13)

 040 360 0830

 (Jos emme vastaa, lähetä soittopyyntö tekstiviestillä, kiitos. Huom! Puhelinpäivystyksen ajoissa voi olla välillä muutoksia.)