Elävän kulttuurin Koroinen ry

Maan povesta takan reunalle - kokeellinen saviseminaari 3.9.2017

Maksuttomassa Kädet saveen –seminaarissa saat näppituntumaa elävään saveen. Ohjelmassa on alustuksia, kuvia, tietoa ja tarinoita keramiikan maailmasta niin Turussa kuin kaukana Sansibarilla. Pääset myös kokeilemaan saven muotoilua omin käsin. Tapahtuma on osa 2.-3.9. pidettäviä Koroisten kyläjuhlia.

 

OHJELMA (ohjelma ja aikataulu tarkentuvat vielä):

 

- Savi – elävää materiaalia. Alustuksen jälkeen saat näppituntumaa eri savilaatuihin ja pääset kokeilemaan astian tekoa sorminmuotoilumenetelmällä. Ilkka Harjola (Varnia Oy)

- Taidetta ja taikaa puupolttoisessa uunissa. Tietoa keramiikan polttotavoista ja erityisesti keramiikkakillan puu-uunista Koroisillla. Tiina Harjola (keraamikko, kuvataiteilija, taidekasvattaja)

- Kädet savessa – keramiikka työnä ja harrastuksena. Keramiikan harrastusmahdollisuudet Turun seudulla & Turunmaan ammattikeramiikkojen kilta tutuksi. Outi Kurkijärvi (keraamikko)

- Saviosuuskunta Sansibarilla. Kokemuksia työskentelystä pienessä Jambianin kalastajakylässä Itä-Afrikassa. Outi Kurkijärvi (keraamikko)

- Savi taitajan käsissä. Lyhytdokumentti ja tietoa maineikkaasta Kupittaan Savesta, joka 1920-luvulta lähtien nosti savea Koroisten naapurista ja kuljetti sen ”savipässillä” joen yli tehtaalle.

 

Kyläjuhlilta löytyy myös kukkopillivalmistuksen esittelyä (Raimo Heldán, Soiva Savi) ja keramiikan myyntiä. Sunnuntaina dreijausnäytös klo 12-16 (Markus Sillanpää).

Kahvilasta saa suolaista ja makeaa.

Ilmainen ja kaikille avoin tapahtuma on osa Elävän kulttuurin Koroinen ry:n Koroinen elää –hanketta. Se kuuluu myös viralliseen Suomi100-ohjelmaan.

 

Tervetuloa mukaan!

 

 

Yhdistys pidättää oikeuden ohjelmanmuutoksiin.

 

 

 

 

Yhteystiedot

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

(Käyntiosoite Catilluksentie)
koroinen@gmail.com

Puhelin arkisin: (ma ja ti klo 9 - 13 ja to ja pe klo 9 - 13)

 040 360 0830

 (Jos emme vastaa, lähetä soittopyyntö tekstiviestillä, kiitos. Huom! Puhelinpäivystyksen ajoissa voi olla välillä muutoksia.)