Elävän Kulttuurin Koroinen ry

Vuokraamme tiloja kokoontumiseenne!


Häät, nimiäiset ja muut elämän tärkeät juhlat ovat osa yhteisöllisyyttä uudistavaa, ylläpitävää ja vahvistavaa kulttuuria. Koroisten tilalla voit järjestää myös kokouksia, pieniä seminaareja, esityksiä, näytöksiä, pikkujouluja, virkistystilaisuuksia, tyhy- ja tyky-päiviä, retriittejä tai aktiviteetteja.

Vuokrahinta sisältää tupakeittiön, ruokasalin, salin, yläkerran, pihan, kalusteet, wifin, pianon salissa, astiat (40 henkilölle), jääkaapin ja / tai pienen juomakaapin. Tiloissa ei ole äänentoistoa, videotykkiä tai mikrofonia. Omien ruokien ja juomien tuominen sallittua, omat pöytäliinat suotavia. Kokous- ja kahvitarjoiluja voi tiedustella erikseen. Tarjoamme myös opastuskierroksia Koroisten maatilan alueelle.

Pihasauna on avoinna kesäkaudella ja sen käytöstä peritään oma maksunsa hinnaston mukaan.

HINNASTO


Arkipäivät

Arkipäivisin maanantaista torstaihin tilamme ovat vuokrattavissa edullisemmalla hinnalla:

30 e / tunti
150 e / 8 tuntia
200 e / vuorokausi

Huom. Tilat vapautuvat arkisin yleensä vasta klo 16 jälkeen. Pidemmille vuokra-ajoille sekä tilojen käytöstä päivisin voimme sopia erikseen.

Viikonloput

Talvikausi (1.10. - 30.4.):
Pe klo 16 – la klo 10: 300 e
La klo 12 – su klo 10: 400 e

Kesäkausi (1.5. - 30.9.):
Pe klo 16 – la klo 10: 500 e
La klo 12 – su klo 10: 600 e

Sunnuntaisin kahvilamme on avoinna klo 12 - 16. Sali on vuokrattavissa klo 17 alkaen arkipäivien hinnaston mukaisesti. Sunnuntain tilavarauksista on aina tiedotettava kahvilanpitäjää.

Aatot, juhlapyhät ja arkipyhät

Uudenvuodenaatto 500 e

Touko-kesäkuun valmistujaisviikonloppu:
Pe klo 16 - la klo 10: 600 e
La klo 10 - su klo 10: 700 e

Juhannusaatto 600 e

Sauna

180 e / 6 tuntia (vain kesäkaudella 1.5. - 30.9.)

Alennukset

Myönnämme yksityistilaisuuksien normaalihinnasta alennuksia seuraavin perustein:

Yhdistyksen pitkäaikaisille jäsenille 10 % alennus (jäsenyys voimassa yli vuoden)

Yhdistyksen ylläpitotyöhön osallistuville aktiivisille vapaaehtoisille alennus tai talon käyttöoikeus on neuvoteltavissa tapauskohtaisesti.

HUOM. Tehdyn tilavarauksen peruminen

- mikäli tilavuokra perutaan 1 kk ennen varausta, maksua ei peritä
- mikäli varaus perutaan 4 - 2 vkoa (30 - 14 vrk) ennen varausta, vuokrahinnasta palautetaan 50%
- mikäli tilavuokra perutaan 2 - 1 viikkoa (14 - 0 vrk) ennen varausta, maksua ei palauteta.

Tiloja harrastus- ja hyväntekeväisyystoimintaan

12 e / tunti

Koroisilla on mahdollista vuokrata tiloja kaikille avoimeen harrastustoimintaan viikolla. Haluatko perustaa käsityökerhon, pitää jotakin muuta ohjattua toimintaa tai järjestää hyväntekeväisyystoimintaa? Haluamme yhdistyksenä tukea harrastusmahdollisuuksia ja hyväntekeväisyyttä, joten tarjoamme tilat edullisempaan hintaan.

Tiedustelut ja varaukset sähköpostiin koroinen@gmail.com otsikolla "Harrastustoiminta" tai "Hyväntekeväisyys".

Opastuskierrokset

Opastuskierroksella esitellään Koroisten historiallisen maatilan nykyistä toimintaa, lähihistoriaa ja viereistä luonnon monimuotoisuutteen herättelevää Elonkirjopuistoa. Tiedustele mahdollisia ajankohtia!

80 e / 1 - 2 tuntia (max. 30 henkilöä)

Tiedustelut ja varaukset:

Kahvila Koroinen
Koroistentie 2, 20380 Turku

koroinen@gmail.com

Puhelimitse olemme tavoitettavissa pääsääntöisesti ma - pe klo 11 - 17, puh. 040 360 0830
(voit myös lähettää tekstiviestin tai whatsapp-viestin)

Varmimmin tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta: koroinen@gmail.com otsikolla: TILAVUOKRA

Koroisten tapahtumakalenteri


Paatalo_tupakeittio_TerhiArell.jpg


Paatalo_valihuone_TerhiArell.jpg


Paatalo_sali_TerhiArell.jpg


Koroisten_sauna_TerhiArell.jpgOhjeet ja säännöt harrastetoimijoille- EKKy:n vuokraamat tilat ja rakennukset ovat museoviraston ja Turun museokeskuksen suojelemia. Tilat, rakennukset, ulkorakennukset ja pihapiiri ovat historiallisesti arvokkaita, joten niitä tulee käyttää ja niissä tulee käyttäytyä sen mukaisesti.

- Harrastustoiminnan järjestäjä päästää tiloihin vain harrastustoimintaan osallistuvia ihmisiä.

- Harrastustoiminnan järjestäjä vastaa tilojen/pihapiirin esineistöstä, välineistöstä, huonekaluista sekä irtaimistosta. Harrastustoiminnan järjestäjä on velvollinen korjaamaan kaikki tahallisesti rikkoutuneen irtaimiston.

Mikäli tiloissa ilmenee puutteita, jokin rikkoutuu tai on muuta huomioitavaa, ilmoita siitä EKKy:n sähköpostiin koroinen@gmail.com.

- Sisätiloissa ei saa tupakoida. Tupakantumpit on kerättävä tuhkakuppeihin, niin ettei niistä synny paloturvahaittoja.

- EKKy:ssä kierrätetään ja lajitellaan.

Isot roskat ja roskamäärät, kierrätettävä materiaali on toimitettava pois alueelta. Lähin kierrätyspiste on Prisman pihalla noin 1 kilometrin päässä (Vanha Tampereentie 108).

- Harrastustoiminnan järjestäjän tulee jättää tilat samaan kuntoon kuin ne olivat paikalle tultaessa:

Astiat on tiskattava, lattiat siivottava ja tarvittaessa pestävä.

Tilat tulee olla siivottu ja tyhjennetty tilavuokrasopimuksen mukaisena ajankohtana.

EKKyn tiloja ylläpidetään yhteisvastuullisesti ja vapaaehtoisvoimin. Jos roska-astiat täyttyvät, roskapussit on vietävä navetan sivulla/päädyssä sijaitseviin roska-astioihin. Biojätteet voi viedä pihalla olevan jurtan takana oleviin kompostiastioihin. Muistakaa myös ilmoittaa esimerkiksi palaneesta lampusta tai loppuneesta WC-paperista.

- Harrastustoiminnan järjestäjä lähtee tilasta viimeisenä ja on vastuussa siitä, että valot on sammutettu, ikkunat ovat kiinni ja ulko-ovet ovat lukossa.

- Tilavuokramaksun käytännöistä sovitaan tilavuokraamisen sopimisen yhteydessä. Tiedustelut tilojen varauksista harastustoimintaan lähetetään sähköpostilla osoitteeseen koroinen@gmail.com otsikolla "Harrastustoiminta".

- Harrastustoiminnan järjestäjältä edellytetään EKKyn jäsenyyttä. Toimintaan osallistuvien jäsenyys on suositeltavaa yhdistyksen toiminnan tukemiseksi. Ohjeet yhdistykseen liittymisestä löydät sivulta ”Liity jäseneksi”.


Elävän kulttuurin Koroinen ry:n tilavuokraehdot ja siivousohjeistusKoroisten maatilalla toimii kulttuuriyhdistys ja kestävän elämäntavan keskus. Tilan rakennukset ja pihapiiri ovat museoviraston ja Turun museokeskuksen suojelemia ja historiallisesti arvokkaita, joten niitä tulee käyttää ja niissä tulee käyttäytyä sen mukaisesti. Yhdistys ylläpitää tätä historiallista maatilaa vapaaehtoisvoimin.

Vuokraaja sitoutuu noudattamaan tässä ohjeistuksessa mainittuja sääntöjä.

1. Ovien avaus. Avaamme ovet tilavuokran alkaessa; emme luovuta avaimia päärakennuksen vuokraajalle.

2. Tilavuokraaja on vastuussa tiloista sekä sen esineistöstä vuokran ajan. Vuokraaja on velvollinen korvaamaan tahallisesti tai huolimattomuudesta syntyneet vahingot. Mikäli jotakin rikkoontuu, on puutteellista tiloissa tai muuten huomion arvoista, ilmoita siitä EKK:ryn edustajalle suoraan tai sähköpostitse osoitteeseen koroinen@gmail.com.

3. Tilojen vuokraaja voi päästää tiloihin vain kutsumansa vieraat ja on velvollinen katsomaan, ettei päästä vuokran aikana tiloihin ulkopuolisia. Isommista tai pidempikestoisista juhlista sekä niiden vaatimasta järjestelystä on sovittava erikseen.

4. Tilamme ovat monenlaisella vaihtuvalla käytöllä. Pöydät ja tuolit ovat vapaasti siirreltävissä huoneiden välillä kolhiintumisia varoen; voit järjestää ne mieleiselläsi tavalla, tai siirtää ylimääräiset takahuoneeseen. Voit käyttää takahuoneesta löytyviä vilttejä, patjoja ja tyynyjä halutessasi. Pöytäliinoja, käsipyyhkeitä ja siivousliinoja löytyy keittiön mustasta kaapista. Tiloja saa koristella siten, ettei koristelusta jää jälkiä. Teippaaminen, naulaaminen, sekä muu pieniäkin jälkiä jättävä ripustus on kielletty.

5. Tupakointi sisätiloissa on kiellettyä.

6. Tilavuokran päättyessä tilat on luovutettava siivottuina, sähkölaitteet sammutettuina ja ovet on laitettava lukkoon poistuessa.

7. Maksukäytännöt: Tilavuokra laskutetaan noin kuukautta ennen vuokra-ajankohtaa. Tilavuokra on maksettava 2 viikkoa ennen tilavarausta. Siivouspanttia peritään tilavuokralaskun yhteydessä 100e ja pantti palautetaan vuokrauksen jälkeen, mikäli siivous on hoidettu ohjeiden mukaisesti. Siivouspantin lisäksi voidaan laskuttaa 150€ siivoussakko jälkikäteen, mikäli tila on jätetty kokonaan siivoamatta.

8. Peruutusehdot: Mikäli tilavuokra perutaan 1 kk ennen varausta, maksua ei peritä. Mikäli tilavuokra perutaan 30 - 14 vrk ennen varausta, vuokrahinnasta palautetaan 50%. Mikäli tilavuokra perutaan 14 - 0 vrk ennen varausta, maksua ei palauteta.

9. SIIVOUSOHJEET:
Käytetyt tilat on luovutettava siivottuna, vähintään yhtä siisteinä tai mieluummin siistimmässä kunnossa kun ne olivat vuokrauksen alkaessa. Siivoukseen kuuluu tasojen tyhjennys ja pyyhkiminen, roskien poisvienti, lattian imurointi, lattian pesu, tahrojen pyyhkiminen, tiskaus, uunin pesu käytön jäljiltä, wcn siivous käytön jäljiltä. Siivousvälineitä löytyy tiskialtaan alta, yläkerran rappusten alta komerosta, eteisen liukovikaapeista. Pyykkikori on rappusten alla.

Keittiön astiastoa ja keittiövälineitä saa käyttää, ja astiat sekä muu välineistö on oltava tiskattuina tilavuokran lopuksi. Yhdistyksen ruoka-aineksia ei voi käyttää. Se osa jääkaapista, joka on vuokralaisen käytössä, on tyhjennettävä ja siistittävä.

Jätteet tulee lajitella. Sekajäteastia sijaitsee harmaan navettarakennuksen kauimmaisessa päädyssä, kierrätysroskat (muovi, metalli, lasi, kartonki, paperi) tulee viedä mukanaan aluekeräyspisteeseen. Lähin kierrätyspiste on n. 1 km päässä Prisman pihalla (Vanha Tampereentie 1). Biojäte viedään vihreään kompostoriin puuvajan vieressä. Älä jätä mitään jätteitä jätekaappiin, ja laita astioihin uudet roskapussit.

Lattia on sekä imuroitava, että pestävä vuorokauden tilavuokrissa, ja lyhyemmissäkin tarvittaessa. Imuroi ensin lattiat, myös vessa ja eteiset. Pyyhi sen jälkeen käyttämäsi lattiat vesi-puhdistusaineseoksella kostutetulla luutulla. Käytä mahdollisimman kuivaa luuttua, jottei vesi mene puulattian rakoihin. Etene siistimmästä tilasta likaisimpaan, eli salit-tupakeittiö-WC, ja huuhtele luuttua välillä. Pese ja purista kuiviksi käyttämäsi rätit ja ripusta ne kuivumaan pyykkikorin reunoille. Katso että vessa jää siistiin kuntoon, pyyhi tarvittaessa lavuaarit, ovenkahvat sekä pöntöt WC:n puhdistussuihkeella ja liinalla. Harjaa WC-pöntöt sekä tyhjennä roskakorit sekä vaihda uudet roskapussit tarvittaessa.

10. Saunan vuokraajille: polttopuut löytyvät ulkoa saunan vierestä. Muista täyttää kuumavesipata vedellä ennen lämmittämistä. Siivotessasi saunaa, pyyhi sienellä heti saunomisen jälkeen lauteet pesuaine+vesi -seoksella ja huuhtele ne sen jälkeen vedellä. Jätä saunan uuniin muutama klapi palamaan, jotta sauna kuivuu. Nosta lattiarallit pystyyn kuivumaan. Tyhjennä vesiämpärit. Tölkit ja muut roskat tulee viedä pois. Pudistele eteisen matto ulos ja lakaise harjalla pukuhuone, eteinen ja sauna sen kuivuttua. Lukitse saunan ovi.